Uzmanından ramazanda kalp hastaları için beslenme önerileri

Kardiyoloji Uzmanından Ramazan Ayında Kalp Hastalarına Beslenme Tavsiyeleri

Ramazan ayında kalp hastalarının dikkatli olması gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğaç Okşen, iftarda aşırı yemek yemenin, özellikle yağlı ve ağır yiyecekler tüketmenin kalbi daha fazla zorlayabileceğini belirtti. Sahurda ise kan şekerini dengeleyecek, uzun süre tok tutacak besinlerin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Lifli gıdalar, kompleks karbonhidratlar ve yüksek proteinli yiyeceklerin ideal olduğunu söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Okşen, Ramazan ayında kalp hastalarının oruç tutup tutmayacağı konusundaki detayları da paylaştı.

Dr. Öğr. Üyesi Okşen ayrıca oruç sürecinde kalp hastalarının su tüketimine dikkat etmeleri gerektiğini, ilaç saatlerini iftar ve sahura göre ayarlamaları gerektiğini ve beslenme konusunda aşırıya kaçmamaları gerektiğini söyledi. İftar ve sahurda hafif ve sindirimi kolay yiyeceklerin tercih edilmesinin önemine de değindi.

İftara hurma ile başlanmasını tavsiye eden Dr. Öğr. Üyesi Okşen, sahurda ise salatalık tüketilmesinin faydalı olabileceğini aktardı. Oruç tutmaması gereken bireyler hakkında da bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Okşen, yapılan beslenme hatalarını ve doktor tavsiyelerine uymanın önemini vurguladı. Ramazan ayında kalp hastalarının sağlıklı bir şekilde oruç tutabilmesi için uzman hekime danışmaları gerektiğini belirtti.

Sık Yapılan Beslenme Hataları:

  • İftar ve sahurda aşırı ve hızlı yemek yemek,
  • Yeterli su tüketmemek,
  • Uyku düzenini bozmak,
  • İftar sonrası aşırı tatlı tüketimi gibi alışkanlıklar.

Kalp hastalarının herhangi bir sağlık sorunu yaşamaları durumunda derhal bir sağlık kuruluşuna başvurmaları gerektiğini vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Okşen, doktor tavsiyelerine her zaman uyulması gerektiğini belirtti.

Related Posts

Maydanoz-Limon Kürü Tehlike Saçıyor!

Maydanoz-Limon Kürü sağlığımıza zararlı mı ? Uzmanlar, maydanoz ve limon kürünün özellikle kalp sağlığı hastaları üzerinde olumsuz etkileri olduğunu bildirdi.

TTB Kanunu 39. Maddesi Anayasa’ya Aykırı Bulundu

TTB Kanunu 39. maddesinin Anayasa’nın 2. maddesine aykırı bulunarak iptal edildiği bildirildi.

İşte bazı insanların zehirlenip bazılarının zehirlenmemesinin nedeni…

Gıda zehirlenmeleri, her yıl binlerce kişiyi etkileyen yaygın bir sağlık sorunu. Ancak ilginç bir şekilde, aynı ortamda bulunan bazı insanlar bu durumu yaşarken, bazıları ise hiç etkilenmiyor. Peki, bu farkı yaratan faktörler neler?

Benlerinizi tek tek kontrol edin: Az fark edilen işaretler risk oluşturuyor

Cilt kanserlerinin en ölümcül türlerinden biri olan melanom, erken fark edilmediğinde hayati risk oluşturuyor. Londra Üniversitesi Koleji Hastanesi’nde görevli dermatolog Dr. Conal Perrett, melanomun genellikle bilinen belirtilerinin yanı sıra daha az fark edilen bazı işaretlere de dikkat çekiyor.

Kusma, kanama ve karın şişliğiniz varsa dikkat!

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Alper Sözütek, dünyada 3’üncü sıklıkta görülen kolorektal kanser vakalarının bölgede 20’li yaşlara kadar indiğine dikkati çekip, “Tuvalet alışkanlığında değişiklik, bulantı, kusma, kanama, karın şişliği gibi durumlar bir anda beliriyorsa ve özellikle 40 yaş üzerindeyseniz; kolorektal kanser ön tanısına sahipsiniz diyebilirim” dedi.

Kansızlığa çareyi asırlar önce bulmuşlar! Osmanlı hekimlerinin gizli silahı, demir iksiri

Demir, vücudumuzun sağlıklı bir şekilde çalışması için vazgeçilmez bir mineraldir. Kansızlıktan yorgunluğa, bağışıklık sisteminin zayıflamasından cilt sorunlarına kadar birçok sağlık sorununun temelinde demir eksikliği nedeniyle gelişebiliyor. Antik Yunan’dan Osmanlı hekimlerine, Hipokrat’tan Galen’e kadar pek çok bilge doktor, demir açısından zengin besinleri ‘doğal ilaç’ olarak görmüş. İşte o faydalı besinler.